Bente Lyon

Da jeg gikk på folkehøgskolen og studerte sosiologi på gateplan, så fikk vi beskjed om at vi skulle få besøk av Bente Lyon. Navnet hørtes kjent ut for noen av oss, men direkte link var det ingen som fikk frem. Da Niels Fredrik (lærern) kalte ho for horemamma så begynte det å demre, og hallik saken for noen år tilbake dukka opp i huet. Ingen av oss hadde møtt en horemamma før, så vi var ganske spente. Må si jeg ble nysgjerrig på denne dama fra sekundet jeg så ho. Ho hadde et ansikt som lyste av gode historier, og med en utstråling som vekte selv de trøtteste trynene. Husker ho spurte oss om vi ville at ho skulle prate rett fra levra og usensurert, eller om ho skulle ta det litt forsiktig. Det var jo en baptistskole, så er ikke vanskelig å bli lettere forvirra når det gjelder språkbruken. Vårt trinn var i en klasse for seg selv. Vet ikke om skolen med vilje eller uhell hadde plassert noen av de merkeligste personlighetene på samme år. Sømmelighet fantes ikke.

Vi svarte ihvertfall at rett fra levra passa oss best. Og det fikk vi også. Det må ha vært den beste forelesninga jeg noen gang har vært på, og den kunne vart i flere dager spør du meg! Alle disse historiene og begrepene, i tillegg til Lyon sin fantastiske fortellerevne gjorde det perfekt. Tror halve klassen kjøpte boka etter forelesninga. Vi hadde aldri hørt om boka før ho fortalte om den.
8281560029Anbefaler alle å lese denne boka. Den er rå! Og gleder meg masse til neste bok kommer ut! Synd jeg ikke fikk signert denne boka da ho var på besøk. Da hadde jeg jo ikke kjøpt den ennå.

Sjekk ut denne linken HER for å lese nyeste artikkel om Bente Lyon.

6 kommentarer

Bjørn

22.jun.2008 kl.19:28

Ja, jeg liker spesielt historiene hvor hun banker opp jenter. Et stort forbilde for oss alle. (Ironi).
Hvis du sikter til episoden der ho skulle skremme ei jente, så klarte ho aldri å banke ho :p Alt står i boka ;)

10.nov.2008 kl.16:00

Må si meg enig med Bjørn her. Bente Lyon er så langt fra et forbilde som det går ann å komme. Prostitusjon er et hån mot menneskeverdet, og jeg har 0 forståelse for mennesker som er med på å opprettholde dette, spesielt når det er en dame det er snakk om.
Prostitusjon er verdens eldste yrke, og det er lett å være kritisk og negativ når man kun ser det fra Karl Johan. Men når man har snakket med en del prostituerte, ProSenteret osv, så får mn et helt annet inntrykk. Det er stor forskjell på norske og utenlandske prostituerte. Mange av de gjør en viktig jobb, men det er ikke så lett for mannen i gata å se det. Anbefaler deg å lese boka før du kommer med videre kommentarer.

Ellen

11.nov.2008 kl.11:58

Jeg føler ikke at jeg trenger å lese boka for å ha meninger om dette. Har lest og hørt nok av folk som både er for og imot, bl.a. Bente Lyon. Tror ikke Lyons bok har fasitsvaret på hvordan dette henger sammen. Når du sier at mange gjør "en viktig jobb" så lurer jeg på hva du mener med det? En viktig jobb for meg er når man gjør noe bra for samfunnet, å selge kroppen sin til menn som ikke ser på kvinner som mye annet enn et leketøy er ikke en viktig jobb (Anbefaler deg å for eksempel gå inn på forum der sexkjøpere skriver og prater med hverandre og se hvilke holdninger de har til jentene. En hund ville blitt snakket mer respektfullt om). Ja, det er forskjell på norske og utenlandske prostituerte (regner med du egentlig sikter til forskjellen mellom de som er tvunget inn i det, og de som gjør det såkallt "frivillig". Også norske blir tvunget), men det forandrer ikke det faktum at menneskekroppen ikke er en vare. Dette er jo ekstremiteten av hva vi kan se i vårt materialistiske samfunn der alt kan kjøpes og selges: selv menneskets kropp kan selges for noen hundrelapper. Om noen jenter gjør det frivllig blir da for meg helt irrelevant, det strider mot menneskeverds- og menneskerettighetsprinsipp. Jeg har selv snakket med prostituerte (både frivillige og tvungne) og samtlige skulle gjerne hatt en annnen jobb hvis de følte mulighetene hadde funnes, eller hatt hjelp til å velge en annnen vei da de først kom inn i dette yrket. Mulig det er verdens eldste yrke, sagt på en litt klisje måte, men hvordan rettferdiggjør dette det? I "gamle dager" satt de også folk i gapestokk, drepte folk for små forbrytelse og andre ting som vi er gått vekk fra i vårt såkalte siviliserte samfunn. Du ber meg se på de positive sidene av dette, men da syns jeg du skal ta en titt på de negative. Sex er ingen menneskerett!
Jeg sier ikke at det er noe fasitsvar i boka, det har jeg aldri påstått. Viktig jobb mener jeg med f.eks at de har sex med handicappede som ellers ikke har mulighet til å møte andre. Mennesker med bl.a downssyndrom har kraftigere libido enn andre og det er her de prostituerte gjør en viktig jobb. Har også blitt fortalt om pedofile som går til prostituerte og utøver rollespill istedet for å forgripe seg på barn! Dersom dette ikke er en viktig jobb så vet ikke jeg. Dette er også noe bra for samfunnet. Alle mennesker har rett til å bli tilfredsstillt, og det står jeg 100% for. DERFOR er det bedre at de går til prostutuerte, enn at de kanskje forgriper og voldtar. Eller rett og slett lever i en tilstand der de ønsker tilfredsstillelse, men ikke kan oppnå det pga handicap.Norske prostutuerte holder seg som regel innendørs, eks massasjestudioer.

Og hva med modeller? De selger jo kroppen sin i den forstand at kroppen dems er en inntekskilde.Og jeg vil si at sex er en menneskerett. Frivillig så klart.

Skriv en ny kommentar

Lill Anette - mamma til Amalie <3

Lill Anette - mamma til Amalie <3

22, Sandefjord

Bor for tida i Volda med min forlovede Tore. 22 mars fikk vi datteren vår Amalie <3 Kontakt meg på lillanetteblogg@hotmail.com :) Besøkende

Kategorier

Arkiv

hits