Slutt på amminga...

Det er med en tåre i øyekroken at jeg må konstantere at nå er det over. Jeg er for sliten både psykisk og fysisk til å orke å fortsette. Jeg vet at det beste for Amalie er morsmelk, men jeg har ikke nok. Jeg har ikke hatt nok på en stund, men har forsøkt og forsøkt og forsøkt å få opp produksjonen. En periode var jeg så sår at jeg fikk flashback til min første uke som ammemamma. Jeg hadde nok fortsatt å prøve, hvis det ikke hadde gått ut over vekta til Amalie.

To uker før 3 månders kontrollen så veide jeg ho fordi jeg følte at ho spiste så lite. Da hadde ho gått opp 140 gram på 2 uker. Da begynte jeg å legge ho ofte til, drakk vørterøl og ammete, forsøkte å slappe av. 3 måneders kontrollen så hadde ho gått opp 40 gram på 2 uker... Helsestasjonen sa jeg bare skulle fortsette som normalt, noe jeg gjorde, men valgte selv å også gi litt MME nå og da. Kanskje annenhver dag eller no. Vi reiste på ferie i Sandefjord i 2 uker, og da vi kom tilbake til Volda så veide jeg Amalie igjen. 145 gram på 2 uker... Da var Amalie 3 måneder og 2 uker, og jeg spurte helsestasjonen om å gi grøt (da man helst skal gi grøt i stedet for MME i tillegg til MM når de nærmer seg 4 måneder). Jeg fikk grønt lys, og fra da har ho fått grøt hver kveld og nesten hver morgen.

Til tross for grøt så har det vært urolige netter, da nattamminga ikke gir tuppa full mage så har det vært gråt og frustrasjon. Etter amming nå, så skal ho alltid ha mer, men ho nekter å ta flaske etter pupp. Så da har jeg en kjempe urolig tuppe som sutrer, vrir seg, ikke får sove og dermed blir overtrøtt, og er skikkelig utilpass, både dag og natt. Videre så skal jeg snart på skolen i 6 uker, så da skal Amalie være hjemme med Tore. Da får jeg ikke amma ho uansett.

Til tross for at meieriet kollapser nå, så har ho hele tida ligget over gjennomsnittet når det gjelder vekt. Ho utvikler seg som normalt, har ikke vært syk, drar seg veldig i lengden, smiler, ler og skravler. Er nok derfor helsestasjonen har tatt litt lett på det også. Men nå orker jeg ikke mer. Jeg vil vite at ho er mett og fornøyd.

Videre så kan jeg da endelig begynne på ritalin, så KANSKJE min kjedelige ADD da kan komme under kontroll, og jeg kan klare meg godt gjennom skolen. *krysse fingra*

Mandag er det sein 4 måneders kontroll (da er Amalie 4 1/2 måned), så får se hvor mye ho har gått opp da. Så da takker meieriet for denne gang, og håper det kommer sterkere når nestemann kommer! Ellers så har jeg utrolig dårlig samvittighet for Amalie siden jeg ikke klarte å passe godt nok på. Mamma elsker deg <3

25 kommentarer

Mamma til en liten prins

04.aug.2010 kl.20:54

syntes ikke du skal ha dårlig samvitighet, du har ammet lenge å som du sier hu er en blid liten prinsesse, hu har det kjempe bra, vær stolt av deg selv som mamma og kos deg med lille jenta :)
Huff.. Du får komme hit med amalie da :P mer enn nok til sikkert 6 unger på rappen :P

Leit at du måtte gjennom noe sånt så tidlig, men som du sa, Amalie er jo oppegående og legger godt på seg, så det går nok bra :)

Sv: ja, er ikke alle som vet hva respekt er, og jeg skulle ønske mine svigers var like imøtekommende som andres, men men.. får bare bite i det sure eple:)

Går nok over :)

Mia

04.aug.2010 kl.21:01

Pft, du har jo passa kjempe godt på Amalie! det var sjeldent vi hørte ho gråte eller furte, du er en kjempe flink mamma :) du passa jo masse på meg da jeg var yngre, så det veit jeg kjempe godt <3

grynet79

04.aug.2010 kl.21:02

Jeg synes det høres ut som du har gjort mer enn nok, så ingen grunn til dårlig samvittighet! Det er jo like viktige å ha gode dager sammen, og ikke slite seg helt ut. Vær stolt og glad over hva du har gjort og se frem mot å ha en god og mett baby:)

heidi uuuuu

04.aug.2010 kl.21:05

den avgjørelsa her e nok best for både dæ og amalie og du ska absolutt ikke ha dårlig samvittighet..du har gjort en bra jobb uansett og nånn gang e det no sånn at ting ikke går som vi vil og da må man bare gjør dte beste utav det:)

Camilla

04.aug.2010 kl.21:20

Tenk på den sånn da... Du gjør det som er best for datteren din og deg selv. Synes det er en god besluttning jeg!

Sv: Haha :) Ja det kan jeg tro. Hun jeg er vikar for på jobben vandret rundt i en ammetåke før babyen i det hele tatt kom til verden. Hun glemte iPhonen sin på offentlige toaletter, tok feil vei hjem og kava som en gal. Tihi, det skal ikke være lett, men det er jo sååå verdt det når man sitter der med den hjerteknuseren!

Lene-Therese

04.aug.2010 kl.21:24

Ho har jo fått mm de 3-4 første mnd, og det er jo de som er de viktigste :)

Dette går så fint så!!

Fint at du får begynne på medisin da, så blir du sikkert bedre etterhvert!

Silje Margrethe

04.aug.2010 kl.21:37

jeg kjenner til det jeg mista melken grunnet forskjølelse og høy feber når Jimmi var 2-3 mnd. Men nå i ettertid tenker jeg at det var egentlig ikke noe å ha dårlig samvittighet for for jeg hadde plutselig ikke tilstrekkelig med melk eller ro, det viktigste er at du er fornøyd og at ho spiser :) Syns du har vært kjempe flink som har klart så lenge som du kunne, misunner deg :)

Silje Margrethe

04.aug.2010 kl.21:38

RE: Nei, det er dyremishandling mener nå jeg da.. Ja var 32 minus grader her på det kaldeste så en katt har ikke så mye ute og gjøre. Stakkars dyr.

Elisabeth Ingeborg

04.aug.2010 kl.21:52

Det e utrulig hardt å gi opp amminga, sjøl om ej ikkje amma lenge so va det tungt. Men både DU og Amalie får det bedre når du venne dej til som flaskemamma. Det e tungvindt med vask og styr og stell, MEN...Du VEIT ka ungen fe i sej, og du he kontroll på døgnet. Det e inget nederlag, og ej heia på dej Lill Anette, du he gjort en kjempejobb som he amma sopass lenge. Sjangsen til å fullamme lenger neste gang e stor. Og du vil kun ditt beste for ungen din sant?

Stor klem fra mej ;)

Ellen

04.aug.2010 kl.21:59

Du skal være stolt over at du har klart det så lenge :)

Kjempe flink er du! :)

Åse

04.aug.2010 kl.22:10

selv om meieriet har stengt så syns jeg du er en fantasktisk mamma Lill Anette:) Glad i deg <3

Mette - Mamma'n til Ronja!

04.aug.2010 kl.22:18

Du skal ikke ha dårlig samvittighet. Du har ammet henne i flere mnd og det er jo kjempe flott!:) Du vil jo Amalie det beste, det viser du godt:) Skjønner at det er sårt, skjønner det veldig godt. Men du skal være stolt av deg selv:)

Elisabeth Ingeborg

04.aug.2010 kl.22:23

Som flaskemamma he man kontroll, og man føle sej tryggare :) Flaskemamma'er e gode mammaer dei og :)

Mari

04.aug.2010 kl.22:34

Det er din avgjørels, men du trenger jo ikke å slutte helt å amme..du kan jo amme f.eks morgen og kveld og gi resten av måltidene med mme :)

Mamma til en liten prins

04.aug.2010 kl.22:37

lilleprins er jo ikke så stor han heller blir 10 månder til neste uke, så tror det kommer til og gå veldig bra med lille jenta di å. di er så proffe i abrnehagene blitt og har gode utdannelser :)

Monica

04.aug.2010 kl.22:44

Trist å lese at du e veldig lei deg og har dårlig samvittighet fordi der ikkje e nok mammamelk til Amalie, men også veldig forståelig at du har d slik. D e trasig å måtte gi opp amminga, men husk at du har fått gitt ho ditt i 4 mnd! D e jammen ikkje alle forunnt å få til d med første bebien:) Amalie har d nok heilt supert med mamman sin (og pappan da:)) uansett om ho får tillegg eller di melk. Og no har du gjort d du kunne i denne omgang, og som du skriv, kanskje blir d noke anna med neste mann? Og eg e heilt heilt enig med Elisabeth, flaskemammaer e gode mammaer dei og. Du har gjort en god jobb, og d gjer du fremdeles:) Smil og ver gla, og la stresset backe unna. Ikkje verdt å slite seg heilt ut på ditta, sjøl om enn så gjerne vil få d til. Og BTW, no e vi tilbake i Volda, så gi lyd om du vil ut å trilletralle en dag, gå på kafe eller besøke/ha besøk;) Stor Klem!

Esther

05.aug.2010 kl.05:15

tenk på alle de som ikke ammer i det hele tatt, du vennen..!synes du har vært flink, jeg! hadde ungen ikke hatt det bra, hadde du jo fått høre det fra helsestasjonen.. Og du klarte jo nesten å amme alle de 6 første mnd'ene som er anbefalte.. Så ikke ha dårlig samvittighet.

Du har gjort en god jobb, og Amalie kommer aldri til å lide av det.

Når hu blir større, så husker hun jo ikke at hun ble amma uansett, så tror ikke hun da vil føle hun gikk glipp av noe;)

Stå på, vennen! Håper alt ordner seg til det beste for deg. Ikke la dette med ammingen få trykke ned på deg;) stor klem
Det er flott at du vil amme, men jeg synes heller ikke du skal ha dårlig samvittighet i det hele tatt for dette!! Du har gitt barnet ditt det du kan og morsmelkserstatning er ikke så "ille" som mange skal ha det til :)

Jeg kunne ikke amme i det hele tatt, Ravn er født med leppe-,kjeve -ganespalte og kunne ikke suge. Dermed satt jeg meg ned med pumpa etter å nærmest ha blitt hjernevasket på sykehuset til å tro at morsmelkerstatning var nærmest som å gi gift til ungen min. Etter 8 måneder holdt jeg på å spy hver gang jeg tok i pumpa. Da ga jeg opp.

Jeg synes det høres ut som du gjør en fantastisk jobb og har masse kjærlighet til barnet ditt! Morsmelkserstatning kommer ikke til å endre på dette :) Stå på!

Eirin Skog

05.aug.2010 kl.09:09

Bra jobba kjære deg:) Er vel litt vemodig og slutte å amme, men du vet selv når nok er nok:) Lykke til på skolen igjen, blir sikkert veldig rart å være 6 uker der mens Amalie er hjemme, men da kan du jo bare så på det som litt fri..skole=fri, det er jo ikke sant, men du forstår vel hva jeg mener:)

sv: hehe, Baby Einstein:D aldri hørt om før:D hørtes veldig smart ut:D

Monica

05.aug.2010 kl.10:39

SV: Ja kosepupp, it's a winner;) Sikker på Noah kunne hengt i stroppen 1t viss han fikk lov. Så å slutte heilt me amminga treng du no ikkje da:) Om der ikkje e melk, så e d stas for snuppa likevel sikkert:)
Tenkte at vi skulle ha dagen idag til avslapping og rydding/vasking av kle og div., men e gjerne me på et besøk i helga. Enten fredag eller lørdag må d bli, for søndag skal vi til stryn å feire bursdag. Kas dag passa best må dokke velge:) Ka e casablanca?
Lene: Ja, sant det :) Ho tar flaska veldig bra, og det virker som at ho skjønner at jeg ikke kan gi ho nok.

Ja, må bare bestille no time på sjukehuset så jeg kan få ny henvisning til overlegen på psykiatrisk. Det tok 6 mnder ventetid sist gang, men det var fordi de ikke hadde en overlege da. Stress. Men får håpe de funker på meg :)
Mari: Ja, gav ho pupp til frokost (hadde jo LITT spreng), men ho skulle fortsatt ha flaske etterpå. Og hvis jeg skal gå på ritalin så må jeg kutte ut helt uansett. Men nå er det jo snart tid for å introdusere middagsglass også :)
Esther: Takk :) Ja, sant det. Men er jo så lettvindt å amme! Ingen flasker å vaske, ikke no vann å koke eller pulver å blande :p Men da får jeg hvertfall ork til å fokusere på andre ting :)

Monica

06.aug.2010 kl.09:40

SV: Lørdag e flott;) Da har eg "lov" å spise litt usunt også, så kanelbolla høres digg ut! Jummee. Kan godt sjå Casablanca, ligg jo endel nostalgi over svartkvitt filma. Så da har vi en deal;)

Skriv en ny kommentar

Lill Anette - mamma til Amalie <3

Lill Anette - mamma til Amalie <3

22, Sandefjord

Bor for tida i Volda med min forlovede Tore. 22 mars fikk vi datteren vår Amalie <3 Kontakt meg på lillanetteblogg@hotmail.com :) Besøkende

Kategorier

Arkiv

hits