Oppdatering fra 4 måneders kontroll

Det var såvidt vi kom oss avgårde. Kvalmen min har kjørt meg hardt i 5 dager nå, og idag er den på sitt absolutt verste! Det som plager meg nesten mest er det at jeg klarer ikke å spy. Jeg er sinnsykt kvalm, men kroppen er sadistisk, og liker tydeligvis selvpininga! Jeg sendte melding til Tore og spurte om han kunne komme hjem fra jobb. Var nemlig såvidt jeg orka å lage flaske til Amalie, og b-bleia hennes skifta jeg LIGGENDE i senga vår. Hvordan jeg fikkd et til har jeg ingen aning om. Han sa at det var mye å gjøre på jobb, så jeg gav egentlig opp hele helsestasjonen. Amalie hadde sovna ved siden av meg, og jeg var sekundet fra å sovne selv, da det plutselig kom noen inn ytterdøra. Det var Tore! Han hadde kommet hjem fra jobb for å hjelpe meg med Amalie.

Da vi endelig kom oss ned til helsestasjonen (holdt på å spy hele veien) så var det tid for veiing. Utrolig gla for at Tore var der da, for jeg var så på nære nippet til å spy at jeg måtte gå på doen en liten stund. Klarte såklart ikke å spy, så da var det bare til å manne seg opp og gå tilbake til de andre.

4 måneder, 2 uker og 4 dager gammel så veier Amalie 6920 gram, er 67 cm lang og er 40,5 cm rundt hodet.

Endelig var det en herlig vektøkning å se på! Helsesøstra viste meg grafen på pc'en sin, og plutselig skøyt den fart igjen! På 5 uker har Amalie gått opp 595 gram. Det er 119 gram i uka. Stor forbedring fra 20 gram i uka! Helsesøstra syntes også at vi hadde tatt et godt valg å gå over til flaske. Ho ble også imponert over hvor flink Amalie er til å sove om kvelden og natta. Ho sa at Amalie er et prakteksemplar med tanke på vekst, søvn, humør, fysisk og sosial utvikling (yay!!).

Amalie skulle sprelle litt på matta også. Koste seg på magen og fikk masse leker å leke med. Ellen (helsesøstra) var veldig fornøyd med at Amalie holdt overkroppen høyt oppe fra matta, at ho kikka masse rundt seg, tok tak i lekene og skulle leke med de. Ho sa også at vi kan kjøre på med mer fast føde. Men at vi foreløpig skal holde oss unna eple (siden amalie har fått rødflammete utslett av det) foreløpig, og heller vente og prøve litt igjen senere for å se om ho vokser det av seg etterhvert.

Slenger inn et bilde der Amalie studerer ene biteleka si. Tror den fikk ekstra fine farger når ho holdt den opp mot lyset ;)

Hvordan gikk det på deres 4 måneders kontroll?

18 kommentarer

Silje

09.aug.2010 kl.13:08

Sunn og god jente :) Jimmi var 64 cm lang, veide 7440 gram og var 42,5 rundt hode på 4 mnd's kontrollen.. Vi fant også ut at han hadde asma på 4 mnd's kontrollen :( men nå holder vi den i sjakk i hvertfall . God Bedring =)

cathanyb

09.aug.2010 kl.13:22

så fint alt gikk bra : ) off hvorfor så kvalm da ? : /

Å være kvalm å ikke kan spy det er så forbanna ekkelt ... hater å være kval .. god bering til deg =)

dET STÅR PÅ helsekortet , husker faktisk ikke hvor lang han var og hvor mye han veide :)

Så bra hun vokser og trives : D

pjuske

09.aug.2010 kl.13:24

Heisann snuppa! Så morro å høre at det går så bra med Amalie ;) Ho er jo bare helskjønn! =)

Men kjipt at ikke du er i form. Håper du føler deg bedre snart ;)

Gluggen

09.aug.2010 kl.13:29

Her har vi ingen 4mnd kontroll :S Hadde 3mnd kontroll når han var 2.5mnd og så skal vi på 5mnd kontroll i slutten av august..

Men på 3mnd(2,5mnd) kontrollen var han 6580g,61.5cm og 40.7cm i hodet :)

Mamma Christine & Jacob <3

09.aug.2010 kl.15:13

Når vi var på 4mnders kontroll veide Jacob 7240, var 63,5cm lang og 42,6cm rundt hodet:)

Har vært veid han i dag også, dagen før han er 9mnd. Nå veier han 9620:)

Så kjedelig med kvalmen:( Håper det går over snart! God bedring:)

09.aug.2010 kl.16:39

Så flott at hun har hatt så fin kontroll og så nydelig bilde av henne :)

Camilla

09.aug.2010 kl.18:52

Huff, er du syk ennå? Syns skikkelig synd på deg, for det å være dårlig er skikkelig herk.

Hun kommer nok til å elske dyna snart. Når hun er 14 går nok problemet motsatt vei. Da nekter hun å komme ut av den.

Elisabeth Ingeborg

09.aug.2010 kl.18:52

Bra ho vekse godt igjen :D

Ingenting e bedre enn det :D

Monica

09.aug.2010 kl.20:12

Tuppa e jo i flott vekst ho:) Herlig at alt e fint og at ho legg godt på seg igjen:) Imorga e d 4mnds kontroll med Noah, + vaksine. Spent! Grua meg ikkje heilt enda, men veit det kjem snikande når ho tar fram sprøyta. Men må prøve å være rolig sånn at Noah e rolig.

Kjekke kommentara fra helsesøstra da, e så stas å få høyre sånt:)

Kjipt me kvalmen din, begynne å bli noken daga no:/ Klare du å få i deg mat da? *passe på vettu* må ikkje skrumpe inn og forsvinne nedimellom sofaputene:P

Ja kansje d e dei som eig lamaen? Skulle absoltt ville tatt me Noah dit å hilse på dyra når han blir intressert:)

Ellen

09.aug.2010 kl.21:16

Sv; Ja, den har vært stor suksess de få timene vi har hatt den, og hun liker den kjempe godt - så det var en bra invistering;)

åhh, jeg og kjenner angsten komme smygende! Aner ikke hvor mange ganger jeg har sagt det, men jeg fatter virkelig ikke hvor dagene blir av! :p

Monica

09.aug.2010 kl.22:58

SV: Ja kylling wok har vi egentlig ofte, blir aldri lei av d, og enn kan jo variere så masse med innholdet:) Lovvit! Innkjøp av str 74 allerede altså? Wow:) Noah har akkurat begynt med 68. 62 blei for lite iløpet av dei 2 ukene vi va på ferie. Heilt rart kor fort d plutselig gikk:P

Skal ta med smokk imorga sånn just in case:) Han e veldig gla i å bite og tygge på den da, så mulig d kan avlede litt. Får gi en lyd nårtid dokke e ute (eg huska ikkje nårtid vi skal på helsestasjonen og kortet ligg på soverommet, så gidd ikkje gå inn å sjekke når Noah ligg å søv). Kanskje vi møtes?:)

Veronica

10.aug.2010 kl.14:50

Hei;)

Jeg har utfordret deg på bloggen min.

Monica

10.aug.2010 kl.21:28

SV: Ja d e d:/ Godt når dei slippe å få reaksjon, da e vi innanfor dei 90% som slippe:) Ja den kaninkluten hadde han ikkje da vi kom igjen fra ferie, den låg igjen i bilen (i vognbagen), late mammaen gadd ikkje hente den. Og han ville ikkje legge seg til, så da måtte eg ofre toppen min igjen:P men d funka fjell d, så d e god erstatning.

Ellen

10.aug.2010 kl.22:53

Sv; tusen takk :)

Ja, var derfor jeg og klippet meg :p Var befriende å kunne bøye meg ned over Victoria idag og hun ikke fikk tak i håret mitt :)

Monica

10.aug.2010 kl.23:07

SV: Ja skriv gjerne om d på grønnebloggen, passa fint der:) Syns d fortjena litt oppmerksomhet blant folk, ikkje for at folk skal bli hysteriske og heilt fanatiske, men meir opplyst om at d faktisk e skadelig. Ikkje berre for mennesker men for naturen og. Åjadda, så mange og enda fleir:/ Satse sterkt på å kutte drastisk ned på halvfabrikat og posemat, og lage masse fra scratch med naturlige råvarer istaden. Så veit enn iallefall 90% ka som e i maten enn putta i munnen:)

Camilla Henriksen

11.aug.2010 kl.14:26

Det er alltid elevenes makt som vinner over vikarer :) Jeg var ikke akkurat vikarenes drømmeelev for å si det sånn. Hadde det veldig gøy på deres bekostning. Kastet lapper rundt til vennene mine og bare tulla. Lærdom på høyt nivå :) Endte opp med å spise noen lapper da, slik at raske vikarer ikke skulle ta dem fra meg og lese høyt.

Monica

11.aug.2010 kl.19:49

SV: Går fint an å bruke olje i sauser istadenfor margarin:) Men rapsolje e visst best til varme rettar og steiking, mens olivenolje til kalde (ifølge Henriette som kommenterte på innlegget). Og ja, det har absolutt ikkje alltid noke å sei om enn e rund eller smal, enn kan være en tynn og usunn person. E ikkje alltid enn ser det usunne utenpå. Melange har eg også alltid hatt i kjøleskapet, men etter den lille gjenværande firkanten e oppbrukt, blir kroken satt på døra for den varen.

Camilla Henriksen

12.aug.2010 kl.12:37

Ja liljer er helt fantastiske! Jeg får se etter den japanske fredsliljen. Elsker jo å ha blomster hjemme! Aloe Vera hadde jeg før. Jeg brukte den opp da. Den rakk ikke å dø... Jeg fikk så mange brannsår på kroppen av håndballer som snidde av huden min. Da kom planten utrolig godt med. Da den var opprukt og så helt snål ut måtte jeg spille med genser for å unngå brannmerker...

Skriv en ny kommentar

Lill Anette - mamma til Amalie <3

Lill Anette - mamma til Amalie <3

22, Sandefjord

Bor for tida i Volda med min forlovede Tore. 22 mars fikk vi datteren vår Amalie <3 Kontakt meg på lillanetteblogg@hotmail.com :) Besøkende

Kategorier

Arkiv

hits