Amalie - 5 månederGlemte helt å lage en slik da ho var 4 måneder, men det får så bare være. Tida går fort uansett hva jeg gjør!  Snuppa vår vokser og vokser. Nå må vi nemlig rydde bort våre første klesplagg i størrelse 68!! Må nevnes at stort sett alle klærna til Amalie er fra Cubus (omtrent eneste de har i Volda :p), og de er nokså store i størrelsen. Vi har kjøpt inn en jakke i størrelse 74, som vi håper holder litt over halve vintern ( i det minste). Sokkene vokser ho så raskt ut av at vi rekker såvidt å få de på før ho har vokst ut av de! Her er hvertfall utviklinga sida ho var 3 måneder:

 • Forsøker å gå når vi holder ho oppreist
 • Klarer nesten å sitte på egenhånd (med ryggstøtte)
 • Ruller fra mage til rygg
 • Har absolutt ingen problemer i det hele tatt med å løfte hodet når ho ligger på ryggen (er nok ikke lenge til ho setter seg opp på egenhånd!)
 • Ler masse og synes det meste er morsomt (spesielt pappa'n)
 • Har lært seg at dersom ho slår hånda i vannflata så spruter det vann. (veldig facinert over dette, og såklart kjempe gøy!)
 • Forsøker å krabbe. Har nesten krabbeteknikken inne når det gjelder beina, men armene er ikke helt med ennå.
 • Sover stort sett hele natta. Som regel fra 18:00 til 23:00 og deretter til 07. I natt sov ho fra 18:00 til 08:00!
 • Synes det er gøy å "gi" lekene sine til andre, for så å raske de til seg når vi forsøker å ta de i mot.
 • Har skjønt hva som er hennes. Her om dagen ble ho veldig snurt da Noah'n til Monica hadde tatt bie leka hennes. Tviholdt på den og prøvde å dra den ut av hendene hans mens ho sutra litt :p
 • Runda 7 kg <3
 • Kikker rundt seg etter noe å leke med, og åler seg til lekene enten på mage eller rygg for å få tak i de
 • Vet så alt for godt hva smokken er til, og hvilken vei den skal. Dette klarer ho fint å fikse på egenhånd :p
 • Oppdaga føttene sine, og skal gjerne ha dem i munnen :p

Barnets 5.måned

Uten amming om natten, øker sjansen for å bli gravid igjen.

Som prevensjonsmetode har nattamming vært kjent i generasjoner, men mange har smertelig erfart at dette ikke er en veldig sikker metode.

Så lenge du ammer jevnt gjennom hele døgnet (minst hver 2.-3. time), kan amming være et lett prevensjonsmiddel. Men det er ikke så veldig sikkert. Er du redd for å bli gravid igjen nå, bør andre prevensjonsmetoder tas i bruk.

Griper etter ting

Det har nå gått flere uker siden barnet begynte å åpne og lukke hendene sine. I 4-5 månedersalderen begynner barnet å gripe etter ting.

Vekt og lengde

Babyen din er 5 måneder, og har omtrent doblet fødselsvekten sin.

Morsmelken fortsatt viktigst

Så lenge du gir morsmelk til barnet ditt, er dette fortsatt den viktigste næringen. Barnet bør derfor få mest mulig morsmelk som inneholder alt barnet trenger, også jern som begynner å bli viktig.

Ikke tvangsforing

De første gangene du gir barnet fast føde, kan du ikke regne med at barnet liker maten. Det viktigste er bare at barnet får en positiv opplevelse.

Spiseteknikken mangler

Har du begynt å gi barnet ditt grøt, har du nok erfart at det ikke er så lett. Det kan se ut som om barnet ikke vil ha mat, men det mest sannsynlige er at spiseteknikken mangler. Her må det øves.

På strak arm

Forandringene skjer gradvis, så du har kanskje ikke lagt merke til at barnet ditt allerede har støttet seg sikkert på underarmene når det har ligget på magen. Nå har barnet antakelig begynt å støtte seg med strake armer.

Ruller

Det er forskjellig når barn begynner å snu seg rundt fra rygg til mage, og motsatt. Ofte skjer rullingen fra rygg til mage først. Det kan da være vanskelig å se om det er en bevisst handling fra barnets side, eller om barnet bare bikket rundt på grunn av ubalanse.

Hentet fra klikk.no

8 kommentarer

Ellen

22.aug.2010 kl.23:29

Så flink hun er! :D

Elise- Mammaen til Linnea

23.aug.2010 kl.09:07

Gratulerer med 5 mnds dagen til Amalie !

Så flink hun er da, snart kan sitte seg opp og greier :)

Linnea greier heller ikke helt å krabbe / krype ( husker aldri hva som er hva ) pga armene.. men er ikke mange ukene før hun har teknikken inne !

Line - Mamma til Ida Emilie.

23.aug.2010 kl.09:12

Hvordan går det med tommelsuttingen hennes?:)
gratulerer med dagen amalie:):)

jeanette har blitt mamma :)

23.aug.2010 kl.19:46

sv.

He he he, et 3 tall faktisk! Er ikke mange som skriver om slike ting fordi de syns det er flaut, men jeg skriver om det som passer meg så jeg kommer med alle rare og ekle detaljer :)

Vet ikke om det er så masse vits i å fikse meg ihvertfall, det ser litt rart ut ja men det er ikke smertefullt eller plagsomt. Om det blir vondt i senere tid DA fikser jeg det.

Ellen

23.aug.2010 kl.20:13

Sv; Ja, på kveldstid er det alltid rett i sengs her og, for blir hun overtrøtt DA, huff, da bryter h**** løst :p Men på dagtid har hun ikke faste soverutniner, og gir ingen signaler på at hun er trøtt for hun er overtrøtt :p

Anonym

04.sep.2010 kl.02:46

Amming har da ingen verdens ting å si for om du blir gravid igjen.

Det som har noe å si er kroppen og hvor lang tid den bruker på å komme tilbake i normal hormon-rytme igjen. Det kan nemlig skje veldig fort. synes det er rart at så mange tror amming har mulighet til å påvirke mens-syklus..
Anonym: Det der har jeg hentet fra klikk.no. Hvis du leser nederst. Er ikke jeg som har skrivd det. Greia er det at amming utsetter eggløsning og dermed sjansen for å bli gravid. Jeg fikk selv mensen med en gang jeg begynte på p-piller ca 6-7 uker etter fødselen. Hvis ikke kunne det gått lengre.

Skriv en ny kommentar

Lill Anette - mamma til Amalie <3

Lill Anette - mamma til Amalie <3

22, Sandefjord

Bor for tida i Volda med min forlovede Tore. 22 mars fikk vi datteren vår Amalie <3 Kontakt meg på lillanetteblogg@hotmail.com :) Besøkende

Kategorier

Arkiv

hits