Oppdatering fra 5 måneders kontrollen

Endelig var det på tide med 5 måneders kontrollen, nesten 3 uker for sent! Amalie fyller jo et halvt år (!!!) om 1 uke og 4 dager! Dette betydde at det også var på tide med vaksine. Sist var det masse hyling og skriking, men helsesøster sa at det var fordi ho skvatt og ble redd, ikke fordi det var vondt. Denne gangen var det litt furteleppe og våte øyne på sprøyte nr 1, og på sprøyte nr 2 var det gråt. Men ikke mye. Det slutta med en gang ho kom til pappa'n sin :) Det første stikket var så pent at ho trengte ikke plaster. Er ikke vits i at ho skal få et vondt plaster som må rives av når stikket var så pent! Det andre stikket blødde litt, så det fikk plaster på seg. Helsesøster var veldig fornøyd med utviklinga til Amalie, og imponert over sovehjertet hennes! Også kjempe fint at Amalie spiser middag og grøt :) Ellers så skal vi fortsatt holde ho unna eple siden ho fortsatt reagerer på det. Mest sannsynlig er det ikke noe som kommer til å fortsette eller bli verre, men er bedre at vi venter og ser om ho vokser det fra seg (for å være på den sikre sida).

Amalie er altså 5 måneder, 2 uker og 5 dager gammel. Ho ble veid til nydelige 7500 gram, 69,5 cm lang og 41,5 rundt hodet. På percentilskjemaet (ja, nå har vi lest masse pediatri!) så ligger snuppa 90 på høyde, 10 på vekt og 10 på hodeomkrets. Alt mellom 95 og 2,5 er normalt ;) Så lang og slank altså :p Synes det er kjempe greit å vite om ho ligger innenfor normalen.

Her leker Amalie litt etter at vi har veid og målt. Denne hoppe hest-saken var veldig populær, og med litt hjelp fra pappa så humpa det opp og ned!





Edit: Ingen feber, og natta gikk relativt rolig for seg. På kvelden var ho veldig urolig (babla og kasta seg fra side til side i senga), og etter å ha prøvd alt (mat, bleieskift, kaldere/varmere rom, rap osv) så fikk ho en rumperakett. Etter 5 min så sov ho :p

Hvordan gikk det på deres 5 måneders kontroll?
Har ungen din reagert på noen matvarer? Hvordan reagerte h*n? Gikk det over med alderen?

16 kommentarer

Gluggen

10.sep.2010 kl.22:11

Morro at noe skjer på bloggen din igjen :)

Her har han heldigvis ikke reagert på noe matvarer enda..

Håpe Amalie sover greit i natt, for Sondre var oppe hele natta etter 5mnd vaksina.. :/

Han var vel 8.1kg og 68cm om jeg ikke husker feil :)

Katrine Stensland

11.sep.2010 kl.08:07

Heldigvis ingen matallergier her!!

Er ellers nokså mellomfornøyd med helsestasjonen her, så det er godt å høre at det finnes håp... Har fått ny helsesøster nå da, som jeg har stor tro på, men hun gikk selvsagt ut i permisjon omtrent samtidig som hun begynte. Altså enda et år å vente...

Er hvert fall godt når man får bekreftet at alt er som det skal!

Ha en riktig fin helg!

Englemamma&Trollmor

11.sep.2010 kl.08:57

Ikke her heller foreløpig :) Ikke reagert på noe, men han sliter veldig mye med treg mage da...

Sv : ang jordmor uten barn så er jeg enig i det du skrev, men så tror jeg kanskje jeg hadde gitt det en sjanse.. Kaaaanskje ...

Ha en fin dag :)

<3

Ellen

11.sep.2010 kl.14:30

Så bra at romperaketten gjorde susen! :)

Så fint hun utvikler seg :D

Trine

12.sep.2010 kl.11:41

Hihi^^, nå kan du LURE nå;p uh, dette er i grunn morro:D b og c holdes hemmelig inntil videre;)

Lene-Therese

12.sep.2010 kl.21:15

Det var skikkelig kjekt med nytt innleggfra deg :)

Sofie skal på 5 mnd kontroll den 21. denne mnd. D blir så spennende.

Hun har jo begynt å spise grøt nå, og er helt hekta på Hipp sin. Så regner med snuppa har lagt på seg masse. Sist, på 4 mnd, veide hun 7390!

Amalie er så skjønn :) Skikkelig søtt bilde der hun sitter på den hoppehesten :) Sikkert morro! Håper for hennes og deres del at det kommer noen tenner snart. Kjenner du kulene da??

Ja, en rumperakett skader ikke når hun ikke finner søvnen av en eller annen grunn.

Har du begynt å gi middag, og drikker hun vann??
Lene: Ja, hadde gått i Hipp sin her også, hvis det ikke hadde vært for at ho ikke tåler eple :( Men har blitt tipsa om en babygrøt på helsekosten som også er økologisk og sukkerfri :) Så skal prøve ut den da ;) Oj! Herlig vekt da ;D Er så gla for at vekta endelig stiger stabilt igjen. Ho er jo fortsatt veldig slank i forhold til lengde, men håper det jevner seg ut etterhvert ;)

Takk :) Ja, den er fin den. Ho syntes den var herlig og lo godt når vi hjalp ho med å sprette på den :p Uff. De tenna altså. Eneste vi ikke har hatt er feber. Men det tviler jeg på kommer. Kan ikke kjenne noe, og umulig å se for ho kaster så på hodet og vil IKKE ha fingre i munnen med mindre det er dentinox på de :p Har blitt så skeptisk til rumperakett etter at jeg leste at det økte risikoen for astma, allergi og eksem :s

Ho har spist middagsglass sida ho var 5 mnd :) Hipp sine er favoritten. Har gått kjempe bra og ho sluker det i seg :p Ho drikker lite vann, men vi prøver å få litt i ho. Hvertfall når ho får middagsglass (har forsøkt å gi ho hjemmelagd middag men det vil ho IKKE ha).

Lene-Therese

13.sep.2010 kl.08:04

hahaha....minner meg om da jeg laga middag til eldstegutten når han var baby :)

Jeg var sååå stolt over å ha ordna og laga selv, men tror du han ville ha det?? Neida! Prøvde flere ganger også, før jeg rett og slett ga opp.

De glassa smaker sikkert mye bedre enn hjemmelaget av en eller annen grunn.

Jaja...

camillaskanoy

15.sep.2010 kl.18:46

syykt søt datter du har (:

Mia

15.sep.2010 kl.22:30

sv: HAHAHAH! skap nøkkelen min er blitt stjålet :') så det er det siste jeg får gjort, og jeg skal slå den personen helseløs for å ikke ha levert den til kontoret :)

Mia

16.sep.2010 kl.14:42

sv: det er ganske ryddig på rommet, siden jeg har fjærna kommoden og den forsvant mandag etter skolen

Camilla Henriksen

17.sep.2010 kl.08:24

Jenta begynner og bli stor jo :)

Sv: Takk :) Tror jeg trenger det. Sitter å skriver søknader for tiden og forsvinner inn i min egen hjerne. I min bransje er det survival of the fittest og arbeidsgiverne kan gni seg i hendene mens de leser 200 søknader for en enkelt stilling. Nåløyet!

Camilla Marie

17.sep.2010 kl.09:16

sv: Takk for linken! Den solkremen som jeg har vært mest fornøyd med til Emma var LA Roche-Posay 50+, den solgte de nemlig i Frankrike også. Den babyline solkremen hadde jeg egentlig bare med som reserve, og brukte egentlig mest faktor 50. Rasket den med meg på apoteket da det var noe sånn 3 for 2 (egentlig for å bruke på mine tatoveringer). Har alltid trodd at Babyline skal være så bra, men det lønner seg ikke å stole på alt man hører har jeg skjønt. Og en annen ting som ei nevnte her er jo at den laget masse flekker på klærne. Det tøyet Emma hadde på seg (og en topp jeg hadde) er ødelagt pga. den solkremen... Visste forresten ikke at de testet på dyr. Det er jo ikke bra. Skal hvertfall aldri bruke Babyline mer!

For en liten skjønning Amalie er:) Hun begynner å bli stor jente! Jeg er også allergisk mot eple... Men allergier forandrer seg hele tida. Noen ting har blitt verre på meg, og andre ting har blitt bedre. Så får håpe hun vokser det av seg:-)

Solveig

18.sep.2010 kl.08:37

sv: Glad i honning jeg også i teen :-) Smaker nydelig. Men hvis man tenker kallorier og fare for karies, så er den lik sukker. Men honning er selvfølgelig mye mer nyttig :-) Bra du holder deg unna søtningsmidler, helt enig, smaker bajs ;-P Har ikke prøvd ut sukrin f.eks i baking ennå så jeg kan ikke uttale meg der, men skal skrive et innlegg når jeg har prøvd. Så kanskje det er like bra? Får det snart i posten :D

Silje

21.sep.2010 kl.18:53

Aww, så søt datter du har!

Sv: helt enig i at man ikke skal kalle barna sine det, for hadde det vært slik, hadde jo jeg hatt en slem baby, noe hun absolutt ikke er! Kanskje jeg fikk det frem dårlig i teksten, men jeg mener akkurat det samme som deg og prøvde å kaste litt ironi over det å kalle barna sine snille/slemme :)

Camilla

22.sep.2010 kl.19:38

SV: Kjøpte den i stad, og den falt i smak her i huset. Julie begynte først å smatte på den andre enden da, men skjønte etterhvert at det var noe mye bedre i motsatt ende :P

Skriv en ny kommentar

hits